Contactdag Nijmegen

21 september 2022 (12:00 - 18:15 uur)

Contactdag 2022 Federatie van Nederlandse Vrouwenclubs Internationale Lyceumclubs

De Nederlandse vrouwenclub/Lyceumclub Nijmegen organiseert op woensdag 21 september 2022 de contactdag en nodigt de leden van de clubs in Amsterdam, Groningen en Nijmegen van harte uit hieraan deel te nemen

Het programma is als volgt:

11.30 - 12.30 uur: Ontvangst en koffie bij Concertgebouw De Vereeniging,  Keizer Karelplein 2D, 6511 NC Nijmegen (wandeling van ongeveer 5 minuten vanaf het NS station Nijmegen centraal)

12.30 - 13.30 uur: Bijwonen van een lunchconcert in de kleine zaal van de Vereeniging

13.45 - 14.45 uur: Lunch in de Keizer Karelfoyer.

15.00 - 16.30 uur: Rondrit per touringcar door de mooie omgeving van Nijmegen,

Nijmegen heeft een unieke ligging aan de Waal, bovenop een stuwwal en is omgeven door een landschappelijk fraai gebied. We rijden o.a. via Berg en Dal over de Zevenheuvelenweg (ook wel bekend door de 4Daagse van Nijmegen), toeren door Groesbeek (opkomend wijnbouwgebied) en Mook, nemen een kijkje bij de gebouwen van de Radboud Universiteit en werpen last but not least een blik op de Waal en de Spiegelwaal. De Spiegelwaal is een nevengeul die aan de noordelijke oever van de Waal is gecreëerd en maakt deel uit van een vernieuwend project waarbij de rivier de ruimte heeft gekregen, een fraai staaltje van waterstaatstechniek, natuurbeheer en bruggenbouw. In het volop in ontwikkeling zijnde gebied ten noorden van de rivier verrijst een heel nieuw “Nijmegen Noord”

16.30 - 17.00 uur: Korte wandeling door het historische gedeelte van het centrum van Nijmegen, we komen o.a. langs het Stadhuis, De Waagh, de Stevenskerk en Latijnse school

17.00 - 18.15 uur: De wandeling eindigt bij de Commanderie van Sint Jan aan de Franse Plaats waar in restaurant De Hemel gelegenheid is tot napraten onder het genot van drank en hapjes

Wandeling terug naar het NS station, duur ongeveer 15 minuten, naar keuze via de Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland of via het winkelgebied. 

Voor diegenen die minder mobiel zijn wordt vervoer geregeld, dit graag bij opgave vermelden.

Kosten van deelname aan het dagprogramma bedragen € 50,00  

Leden van de lyceumclubs Amsterdam en Groningen die het programma willen meemaken, maximaal 20 leden van elke club, melden zich vóór 25 augustus aan bij de secretaris van hun club en betalen via hun penningmeester en vermelden evt. dieet/vervoerwensen.

Leden van de Lyceumclub Nijmegen die het programma willen meemaken melden zich eveneens vóór 25 augustus aan bij de secretaris Anneke Kremers, anneke.kremers@ziggo.nl en betalen € 50 aan de penningmeester Leonore van Dijk-van der Est, rekeningnummer:

NL39 INGB 0000 839 629 t.n.v. Nijmeegse Vrouwenclub, onder vermelding van Contactdag

Voor activiteiten waarvoor toezeggingen aan derden zijn gedaan, krijgt men geen geld terug na afmelding.

 

 

De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.