Bezoek aan Lyceum Club Frankfurt Rhein-Main van 9 t/m 11 september.

22 februari 2023

De Lyceumclub Nijmegen heeft een jumelage met de Lyceumclub Frankfurt Rhein-Main in Hofheim am Taunus. Door corona is het contact met de club in Hofheim naar de achtergrond verschoven. De laatste uitwisseling dateert van 2018. Toen kwamen 20 dames voor enkele dagen naar Nijmegen, waarbij ze onthaald werden op een stadswandeling in Nijmegen, een uitstap naar De Hoge Veluwe en diners. De dames logeerden in Hotel Van der Valk in Lent.


Het is nu onze beurt om naar de omgeving Frankfurt Rhein-Main te gaan. Het bestuur van de Lyceumclub heeft onze club uitgenodigd om van 9 tot 11 september naar Wiesbaden te komen. Het programma is globaal als volgt:

Zaterdag  09 september vanaf ongeveer 13.00 uur: Bezichtiging van de Landeshauptstadt Wiesbaden en omstreken en diner.

Zondag 10 september: Bustocht in het wijngebied de Rheingau en diner

Maandag 11 september: Museumbezoek of een vergelijkbaar programma, lunch en daarna terugreis naar Nijmegen.

Het is de bedoeling dat we per trein reizen. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we zaterdagmiddag rond 13.00 uur in Wiesbaden zijn. Dan begint het programma. We gaan aan het eind van de middag naar het hotel. De Lyceumclub Frankfurt Rhein-Main heeft inmiddels een optie op een hotel in Wiesbaden genomen. De kosten van het hotel zijn: eenpersoonskamer  99 euro per nacht, tweepersoonskamer 129 euro per nacht (2 bedden) driepersoonskamer 159 euro per nacht (3 bedden) ontbijt 12 euro p.p.p.n.

De prijs van de treinreis 2e klasse retour zal, afhankelijk van beschikbaarheid, verbindingen en aantal overstappen rond de 75 a 100 euro p.p. liggen, mogelijk kunnen we gebruik maken een goedkoper Super Spar tarief maar dat is op dit moment nog niet te zeggen. Geschatte uitgaven ter plaatse aan maaltijden, drankjes etc. zullen rond de 50 euro per dag liggen. Dit kan per persoon verschillend zijn.

In verband met de hotelreservering willen we graag vóór 1 maart weten wie er van plan is aan deze uitwisseling deel te nemen. Dit is nog geen definitieve boeking, aanmeldingen worden wel behandeld op volgorde van binnenkomst, want er is niet onbeperkt plaats.

 Voor deelname kan je een email sturen naar Riakoeneman@hotmail.com onder vermelding van je voorkeur voor een 1-, 2- of 3 persoonskamer.

Hofheim ligt precies tussen Frankfurt enWiesbaden. Het wijngebied Rheingau ligt ten westen van Wiesbaden

Ria Koeneman.